Wat kun je verwachten?

Aankomst

Je komt met maximaal 2 personen (zonder andere kinderen om de rust te behouden) via de hoofdingang van verzamelgebouw Waverlo in de prachtige hal (in de avond/ weekend via de intercom). De bibliotheek bevindt zich hier. Ga vóór de bieb meteen links en net voor de klapdeuren zie je dan de baby spa aan je linkerhand.

Voorbereiding

Bij binnenkomst kun je eventueel nog even plaatsnemen in de wachtkamer en hier ook de kinderwagen of maxi cosi stallen. Alles wat je baby nodig heeft, zoals uiteraard de verwarmde spa en de commode maar ook handdoeken, omslagdoek en een wasbare zwemluier naar keuze ligt of staat klaar. Er is een magnetron aanwezig om eventueel na afloop een voeding op te warmen.

Ontspanning

De ruimte is voorzien van zacht licht en rustgevende muziek tijdens de massage. Het is sfeervol en rustig, en lekker warm zodat je baby het niet koud krijgt (houd hier zelf rekening mee).

Floatsessie

Je kunt je baby uitkleden en als je het leuk vindt ook nog even wegen. Vervolgens trekken we de zwemluier aan en plaatst eigenaresse Cindy de float (om veiligheidsredenen doet ze dit altijd zelf). Zij zal ook beoordelen aan de hand van de lengte, leeftijd en beweeglijkheid van het kindje welke float het beste past op dat moment.

Floaten met bubbels

Zodra je baby gewend is aan het water, starten we de bubbels. De sessie duurt maximaal 30 minuten, afhankelijk van de vermoeidheid van je baby. Het welzijn van je kind staat altijd voorop. De sessie wordt soms gevolgd door een bijgeboekte babymassage, wat best veel van je kind kan vragen qua energie. Het zou daarom kunnen dat het verstandig is om je kindje wat eerder uit het water te halen.

Persoonlijke aandacht

We luisteren graag naar je verhaal, eventuele zorgen of vragen over je baby. Soms krijg je nieuwe inzichten, soms kun je gewoon je hart luchten. Bij een geboekte massage leer je hoe je zelf je baby kunt masseren met natuurlijke olie.

Comfortabele ruimte

In de wachtkamer is een toilet en een gezellige zithoek met comfortabele stoelen en een bankje waar je na afloop eventueel je baby kunt voeden. We hebben een voedingskussen en mogelijkheden om voeding op te warmen. We raden aan om je baby vóór de sessie te voeden om te voorkomen dat het halverwege de sessie honger krijgt..

Ouderbetrokkenheid

Als ouder blijf je altijd bij je baby tijdens het floaten. We bieden comfortabele bankjes om op te zitten en voorzien je van koffie, cappuccino, thee of bronwater.

Ondersteuning

We blijven in de buurt tijdens het floaten en letten op de behoeften van je baby. We observeren geluiden, lichaamstaal en vermoeidheid. Ons doel is om jullie een prettige ervaring te bieden.

Producten

In de baby spa kun je 100% natuurlijke, ongeparfumeerde olie kopen, evenals handgemaakte Shea Butter, wasbare zwemluiers in leuke prints en handgemaakte kraamcadeaus. Bij Plonzzz gebruiken we onze eigen plantaardige druivenpit-olie voor de baby massages. Deze olie trekt snel in de huid, waardoor deze niet vettig aanvoelt. Het is geurloos, vrij van paraffine en parfum, waardoor het veilig is voor de gevoelige babyhuid en geen invloed heeft op de volgende voeding.

Je kunt deze druivenpit-olie, evenals een amandelolie met lavendel, bij ons kopen voor respectievelijk €7,95 en €9,95 per flesje van 100 ml. Betaling kan zowel contant als met pin.

Daarnaast voorzien we je baby van wasbare zwemluiers bij Plonzzz babyspa, waarbij je zelf de print mag kiezen. Dit zorgt niet alleen voor leuke foto’s en filmpjes, maar is ook milieuvriendelijk.

Onze zwemluiers zijn verstelbaar en kunnen na gebruik eenvoudig in de wasmachine worden gewassen op 40 graden. Ze zijn geschikt voor gebruik tot je kindje ongeveer 3 jaar oud is!

Wil je deze praktische en duurzame zwemluiers aanschaffen? Ze zijn verkrijgbaar bij Plonzzz voor €16,50 per stuk, en je kunt betalen met zowel contant geld als pinbetaling. En is het eigenlijk poeptijd als je net wilt gaan zwemmen? Dan hebben we wasbare inleggers tegen ongelukjes (€2,99).

Dreumessessies 

 Twee keer per week wordt er niet gefloat maar wordt het duobad gebruikt voor een heerlijk spetteruurtje voor kinderen van 12-24 maanden. Op maandagavond is er de Dreumes Droomsessie en op donderdagochtend is er Dreumes Plonzzzpret. Dus heerlijk net uit de pyjama of na afloop lekker juist er in en dan zo je bedje in rollen… 

 

Tijdens deze sessies blijven de solobaden ernaast leeg en heeft je kind dus alle gelegenheid om plezier en geluid te maken in een lage hoeveelheid warm water waarin het vrij kan bewegen. Er is speelgoed om (mee) te ontdekken en de bubbels, gekleurde lampjes in bad en de muziek op de achtergrond maken de belevenis compleet. 

Ook bij deze sessie zijn twee volwassenen welkom en uiteraard is dat onder het genot van koffie, thee of bronwater met wat lekkers. 

 

Voor kinderen die thuis geen ligbad gewend zijn, is er gezorgd voor opblaasbare armbandjes in leuke printjes en op de bodem van het bad is antislip aangebracht. (Let op: Ouders blijven te allen tijde aanwezig bij het kind en dragen er mede zorg voor dat het kind niet aan de kranen of spiegels komt.)