Veel gestelde vragen
& de antwoorden

Welkom bij Plonzzz babyspa! In deze veelgestelde vragen sectie hebben we de antwoorden op jullie meest voorkomende vragen verzameld. Of het nu gaat over wat je kunt verwachten tijdens een sessie, onze hygiënepraktijken, of hoe een sessie te boeken, we hebben het hier voor je op een rijtje gezet. We hopen dat je hier alle informatie vindt die je nodig hebt voor een geweldige tijd bij Plonzzz babyspa. Mocht je nog meer vragen hebben, neem gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit jullie binnenkort te verwelkomen!

De floats, of drijfringen, die worden gebruikt zijn volkomen veilig: ze zijn gemaakt van BPA-vrij materiaal en voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Ze bevatten polystyreen (piepschuim) en de hoes wordt verschoond voor elk kindje. De nekfloats zijn er in 2 diameter-maten en hebben een dubbele sluiting (waarvan 1 met schuifslotje). Ze ondersteunen het achterhoofd en kinnetje en worden boven de schouders geplaatst, waardoor het kindje heerlijk vrij kan bewegen. De nek blijft vrij dus je kindje kan uiteraard vrij ademen. De andere floats (seatfloat en chestfloat) worden onder de armen bevestigd.
Ouders blijven te allen tijde bij het kindje om toezicht te houden.

De rust binnen Plonzzz is voor baby’s een voorwaarde om volledig te kunnen ontspannen. Natuurlijk is het voor een trotse broer of zus geweldig om het gespartel van de baby te zien, maar de praktijk leert dat het vaak lastig is voor een jong kind om een uur rust te bewaren. Daarnaast is het voor jou als ouder juist ook fijn om alle aandacht aan je baby te kunnen schenken, en dat je niet met 1 oog in de gaten hoeft te houden waar je andere kind is en hoe je hem of haar bezig kunt houden.

Vandaar de regel: alleen broers en zussen bij de privé (familie)-sessie!

De baden worden na elke sessie gereinigd en opnieuw gevuld en de hoezen van de floats, de handdoeken en de badcapes na elke sessie verwisseld en gewassen. We gebruiken chloorvrij water van 35-37 graden (afhankelijk van de buitentemperatuur) en sensitive wasmiddel.

Een kadobon is geldig tot het kindje 12 maanden is. Dat geldt ook voor een strippenkaart!

De baby heeft het meeste voordeel van floaten als het wakker en alert is. Als ouder kun je het best zelf bepalen welk tijdstip van de dag dat is. Ouders doen er goed aan niet net voor of net na de sessie naar drukke lawaaierige ruimten te gaan of bijvoorbeeld nog uitgebreid te shoppen of op visite te gaan. Floaten is zowel ontspannend als vermoeiend want je kindje is vaak continu in beweging en zal lekker willen slapen na afloop.

Het is raadzaam om vòòr de sessie extra te voeden: de baby krijgt dan de kans na afloop langer en dieper slapen dan gewend.

Natuurlijk is het leuk als je kind de volledige sessie kan floaten of gemasseerd wil worden. Het kan echter ook zijn dat je kind dat niet volhoudt omdat het bijvoorbeeld nog erg jong is. Zo komt 10 minuten masseren in verhouding overeen met een uur massage voor een volwassene. Laat daarom je kind daarin leidend zijn. Liever een andere keer nog eens komen ontspannen dan 1 x forceren. Onderschat de intensiteit niet.

  • Plan geen baby spa binnen 72 uur na een vaccinatie of ziekte. Eventuele verhoging kan in het warme water oplopen naar koorts en bovendien heeft je kind in die dagen vaak vooral behoefte aan knuffelen en rust. Het is raadzaam de sessie dan ook te verplaatsen en minimaal 24 uur van te voren contact op te nemen.
  • De ouder/verzorger komt (zonder andere kinderen) op tijd aan in de baby spa, eventueel een kwartier eerder indien het kindje nog even gevoed moet worden (zorg dat het kindje niet hongerig is).
  • Bij meer dan een kwartier te laat kan de sessie helaas niet doorgaan ivm afspraken daarna en de benodigde rust voor de andere kindjes die tijdens dezelfde sessie floaten.
  • Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor de boeking en in te halen binnen 30 dagen (houd er wel rekening mee of je kind dan niet ouder is dan 12 mnd!). Dat mag per mail (voorkeur), app of telefoon. Bij afwezigheid zonder bericht of gegronde reden geef ik geen geld terug in verband met gemaakte kosten voor de vrij gehouden plek en het vullen van het bad.
  • Tijdens het floaten staat mijn telefoon op stil. Spreek gerust wat in, app of mail, je krijgt binnen 24 uur bericht terug.
  • Ben je in het bezit van een strippenkaart, dan vervalt bij niet komen opdagen zonder bericht ook een sessie op deze kaart! De strippenkaart komt op naam te staan en is niet overdraagbaar. Je bent zelf verantwoordelijk als ouder om de strippen te besteden vòòr je kind 12 maanden is.

Privacy staat hoog in het vaandel bij Plonzzz. Dat betekent dat niet van buiten naar binnen kan worden gekeken tijdens het foaten en masseren en dat het maken van foto’s en filmpjes alleen is toegestaan als er geen andere kindjes of ouders bij op staan, tenzij die ouder nadrukkelijk toestemming heeft gegeven. Gelieve niet te flitsen.

De ouder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor toezicht op het kind tijdens de sessies. Ik verdeel mijn aandacht immers over meerdere ouders en baby’s. Deelname aan alle activiteiten van Plonzzz is geheel voor eigen risico. Plonzzz kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een allergische reactie op olie (deze is echter geheel plantaardig en parfumvrij) of voor enig lichamelijk letsel of schade/ vermissing van eigendommen. Er is veel aandacht geschonken bij de inrichting aan veiligheid. Zo liggen er badmatten tegen een waterballet en eventueel uitglijden en wordt de watertemperatuur met losse badthermometers extra gecheckt, naast de thermometers van de baden zelf.

Boeken van sessies doe je bij voorkeur online. Bij kortingsacties maar ook voor kadobonnen en strippenkaarten geldt een uitzondering: via de mail plannen we samen een afspraak in. Tijden de sessies word de telefoon niet opgenomen. Spreek gerust een bericht in, u wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Strippenkaarten, kadobonnen, massageolie, Shea Butter, wasbare zwemluiers en kraamkado’s worden in de spa verkocht (pin aanwezig). Afhaaltijden zijn online te boeken via de button “maak afspraak”.

Plonzzz behoudt zich het recht voor om tarieven te wijzigen.

Algemene Voorwaarden Plonzzz baby spa